Herstel de balans tussen schuldeiser en schuldenaar

10 maart 2021 | 15:30 - 17:00
ONLINE | MATHIJS BOUMAN
WEBINAR

Het eerste webinar op 10 maart concentreert zich op het herstellen van de balans tussen de schuldeiser en de schuldenaar. Beiden verdienen bescherming. Mathijs Bouman, econoom en journalist voor o.a. het FD en Nieuwsuur, deelt zijn visie over de economische consequenties hiervan. Aansluitend is een paneldiscussie waarin de initiatiefnemers van KBvG, NVI, VVCM en VCMB over dit onderwerp met elkaar van gedachten wisselen.

Onder invloed van de maatschappelijke aandacht voor schulden en armoede wordt de rechtspositie van de schuldeiser/leverancier gemarginaliseerd. Waar de wet eerder de leverancier beschermde om zijn recht op betaling te borgen, wordt dat nu stelstelmatig uitgehold door nieuwe wet- en regelgeving.

Rondom de Tweede Kamerverkiezingen organiseren we hierover twee webinars - op 10 en 24 maart - om samen met andere betrokken brancheverenigingen aandacht te vragen voor deze problematiek en een dialoog tot stand te brengen met Tweede Kamerleden en verantwoordelijke ambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Milieu.

MathijsBouman-WalterKallenbach

dr. Mathijs Bouwman

Econoom & Journalist
Mathijs Bouman is econoom en journalist. Hij is vaste columnist van Het Financiële Dagblad en redacteur/econoom bij Nieuwsuur. De afgelopen jaren was hij regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitenprogramma's. Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, journalist, schrijver, en columnist. Meer informatie op de site van Speakers Academy, via de link hieronder

Aanmelden

Inschrijven voor het webinar op 10 maart a.s. kan via onderstaande formulier. Je ontvangt dan van ons een bevestiging en verder instructie voor online deelname.

[rtec-registration-form event=96]